GID 316E - Gıda Ambalajlama
Dersin Amaçları
GID 316 Gıda Ambalajlama
Kredi (Ders-Uygulama-Lab.) : 3 (3 - 0 - 0) AKTS :
Dili : Türkçe
Dersin Amacı :
1 - Farklı ambalaj materyallerinin ve ambalajlama tekniklerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, fonksiyonları hakkında bilgi vermek
2 - Edinilen bilgilerin gıda ürünleri son tüketiciye ulaşana kadar korunmasında kullanılması
3 - Edinilen bilgilerin tüketici beğeni ve tercihlerini de dikkate alarak, üretilen gıda maddesini en iyi şekilde koruyabilecek ambalaj materyalini doğru olarak seçmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturmak
Dersin Tanımı
Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm.
|
|
Koordinatörleri
Gürbüz Güneş
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|