Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 422 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Kalite Kontrol
İngilizce Food Quality Control
Dersin Kodu
GID 422 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
2 2 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Mine Özgüven
Dersin Amaçları Öğrencilerin gıdalardaki kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak, gıda üretim prosesleri ve kalite kontrolü sırasında bu bilginin kullanılma yeteneğinin sağlanması, öğrencilerin kalite yönetimi ve kalite sağlama sistemleri ile araçlarına odaklanmalarının teşviki,ulusal ve uluslararası regülasyonların öğretilmesi ve öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişimlerinin verilen ödevler aracılığıyla geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı Quality concept and related definitions; national and international standards and legislation concerning food quality; quality assurance systems and total quality management in food industries; quality management tools; quality criteria , their respective limits and quality monitoring systems for different food commodity groups; relevant ethical issues
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2019