Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Maden Fakültesi / CHZ 433E - Bor Prosesleri ve Uygulamaları
 

CHZ 433E - Bor Prosesleri ve Uygulamaları

Dersin Amaçları

1. Türkiye Dünya bor rezervlerinin %72’sine sahip ve başlıca üreticilerden biri olması nedeniyle cevher hazırlama programı öğrencilerinin bor minerallerinin tanımı, madenciliği, cevher hazırlama yöntemleri ve yarı mamül madde üretim teknolojileri hakkında bilgi vermek
2. Bor’un endüstriyel uygulamalarda ve ileri teknoloji ürünlerinde doğrudan veya dolaylı kullanımı, bor atıklarının değerlendirilmesi ve çevresel etkileri hakkında öğrencileri bilgilendirmektir.

Dersin Tanımı

Bor mineralleri ve yataklarının tanımı, Dünya’daki ve Türkiyedeki bor yatakları, Bor madenciliği, Bor minerallerinin zenginleştirilmesinde klasik yöntemler ve yeni uygulamalar, Bor zenginleştiren tesislerden örnekler, Bor atıklarının depolanması ve yeniden değerlendirilmesi, Bor ürünleri ve teknolojik uygulamaları, Bor ticareti ve politikası, Türkiye’de bor uç ürünlerinin geliştirilmesi için stratejiler, Türkiye’nin gelecekteki bor politikası.
Dersin kapsamında 3 set laboratuvar uygulaması bizzat öğrenci tarafından bir araştırma görevlisi denetiminde yapılacaktır. Ayrıca Bor minerallerinin zenginleştirilmesi ve Türkiye’deki tesisler hakkında bilgi edinme amacıyla bir teknik gezi düzenlenecektir.

Koordinatörleri
Gülay Bulut
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024