Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Maden Fakültesi / JEF 425 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Mühendislik Jeofiziği
İngilizce Engineering Geophysics
Dersin Kodu
JEF 425 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 2 2 -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Mustafa Emin Demirbağ
Dersin Amaçları Giriş olarak yerbilimlerinde karşılaşılan mühendislik problemleri tanıtılmaktadır. Her hafta yer bilimlerinin önemli bir problem konusu (genellikle populer olanı) ele alınmakta ve bu problemin nasıl çözülebileceği tartışılmaktadır. Uygulama olarak ise tartışılan konu bir vaka olarak öğrenciye verilmekte ve öğrenci kendisine verilen verileri bilgileri değerlendirek gerçek bir problemin çözümünün nasıl yapıldığını ve sonuçlarını nasıl raporlayacağını öğrenmektedir.
Dersin Tanımı Giriş olarak yerbilimlerinde karşılaşılan mühendislik problemleri tanıtılmaktadır. Her hafta yer bilimlerinin önemli bir problem konusu (genellikle populer olanı) ele alınmakta ve bu problemin nasıl çözülebileceği tartışılmaktadır. Uygulama olarak ise tartışılan konu bir vaka olarak öğrenciye verilmekte ve öğrenci kendisine verilen verileri bilgileri değerlendirek gerçek bir problemin çözümünün nasıl yapıldığını ve sonuçlarını nasıl raporlayacağını öğrenmektedir.
Dersin Çıktıları Bu dersi alan ogrenciler sig ve aramacilikta kullanilan jeofizik verilerin yorumlanmasi hakkinda bilgi ve beceri sahibi olurlar.
Önkoşullar JEF 222 MIN DD
veya JEF 222E MIN DD
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024