Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Maden Fakültesi / PET 346E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Korunum ve Çevre Koruma
İngilizce Safety and Environmental Protection
Dersin Kodu
PET 346E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 6
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü İbrahim Metin Mıhçakan
Dersin Amaçları Petrol, doğal gaz ve jeotermal endüstrilerinde iş kazaları ve kıl payı kurtulma olaylarının araştırılması, irdelenmesi ve önlenmesine yönelik plânlama ve yönetim tekniklerini tanıtmak. PGJ endüstrilerindeki işlemlerde türetilen zararlı atıkların ve etkenlerin doğal çevre üzerindeki olumsuz etkileri ile, bu etkileri azaltmak veya gidermek üzere alınacak önlemleri tanıtmak Günlük yaşamda ve PGJ endüstrilerindeki işlemlerde insan sağlığı ve çevrenin korunması için yöntemlerin, kuralların, standartların ve toplu bilinçlenmenin önemini vurgulamak.
Dersin Tanımı Kentlerde ve petrol, doğal gaz ve jeotermal (PDGJ) sahalarında korungan ve savungan araç kullanım teknikleri ve kuralları. PDGJ laboratuar ve sahalarında korunma, sağlık ve çevre koruma plânlaması ve yönetimi. PDGJ kuyularında delme ve üretim işlemlerinin çevresel etkileri. Petrol ve türevleri atıkları bulaşmış kara ve su çevrelerinde taşınım ve iyileştirme.
Dersin Çıktıları 1. Sağlık ve çevrenin korunması için toplumun bilinçlendirilmesinin önemini kavramak;
2. Sağlık ve çevrenin sürdürülebilir korunması için erke riskleri tanımlamak, veri toplamak ve irdelemek, ve önlemek üzere plânlama ve yönetim tekniklerini kavramak;
3. Petrol, doğal gaz ve jeotermal endüstrilerinde kullanılan veya türetilen sağlık ve çevreye zararlı unsurları tanımak ve bunların etkilerini azaltacak mühendislik yöntemlerini kavramak.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024