Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Makina Fakültesi / MAK 4079 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Biyomoleküler Sist. Termodin.
İngilizce Thermodynamics of Biomolecular Systems
Dersin Kodu
MAK 4079 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- 3 1 1
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Mert Gür
Dersin Amaçları 1. Biyomoleküler davranış ve etkileşimleri tanımlamak ve anlamak için gerekli termodinamik ilkelerin temelini sağlamak.
2. İstatistiksel mekanik kullanarak makroskopik termodinamik özeliklerin mikroskopik moleküler özelliklerle bağlantısını öğretmek.
3. Makine mühendislerine yönelik bir moleküler anlayışın geliştirilmesi ve bunun moleküler dinamik simülasyonları gerçekleştirmek için uygulanmasının öğretilmesi.
Dersin Tanımı Ders, biyomoleküler sistemlerin klasik termodinamiğine ve istatistiksel termodinamik / mekaniğine bir giriş sağlamakta olup entalpi, entropi ve düzensizlik, serbest enerjiler, denge, Legendre dönüşümü, termodinamik sistemlerin kararlılığı, mikrokanonik, kanonik ve büyük kanonik topluluklar, dalgalanmalar ve biyomoleküllerin moleküler dinamik simülasyonlarına giriş konularını kapsamaktadır.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Callen, Herbert B. (1985). Thermodynamics and an Introduction to Thermostatistics (2nd edition). John Wiley & Sons, New York.
Diğer Referanslar 1- Ben-Naim, Arieh (1992). Statistical Thermodynamics for Chemists and Biochemists. Springer Science+Business Media, New York (Originally published by Plenum Press, New York in 1992).
2- Dill, K., & Bromberg, S. (2010). Molecular Driving Forces: Statistical Thermodynamics in Biology, Chemistry, Physics, and Nanoscience (2nd edition). Garland Science, New York.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024