Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Türk Musikisi Devlet Konservatuarı / SES 214 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Ses Eğitimi IV
İngilizce Voice Training IV
Dersin Kodu
SES 214 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 4
1 1 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Laçin Modiri
Laçin Modiri
Dersin Amaçları · Şarkı söyleme ve şarkıcılık hakkında bilgi vermek · Sesin anatomisi ve oluşum sistemi hakkında temel bilgiler öğretmek. · Sesin gelişimi ve nasıl korunacağı hakkında bilgiler öğretmek. · İcraya yönelik duruş, nefes, register, artikülasyon, hançere, ses gürlüğü ve genişliğinin geliştirilmesi konularında bilgiler edindirmek, beceri geliştirmek. · Eserlerin icrasına uygun ses kullanımı hakkında bilgi edindirmek, kişisel özelliklere yönelik beceri geliştirmek. · Öğrenilen bilgilerin eşlik ile birlikte eserlerde uygulanması.
Dersin Tanımı İnsan sesi hakkında, Ses eğitimi hakkında ve şarkı söyleme hakkında temel bilgiler, temel ses anatomisi, sesin oluşumu, sistemi ve sesi koruma yolları. Nefes tekniği , postür ve sesin oluşumu hakkında bilgiler. Nefes, artikülasyon, hançere ve register bölge gelişimine yönelik çalışmalar. Eserler üzerinde teknik eşlik ile bilrikte uygulamalar.
Dersin Çıktıları I. Şarkı söyleme ve şarkıcılık hakkında bilgi vermek II. İnsan sesinin anatomik yapısı ve nasıl korunacağını hakkında bilgiler öğrenme. III. Artistik duruş, artikülasyon ve nefes teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazanma. IV. Rezonans sistemi ve Rejister hakkında bilgi ve beceri geliştirme. V. Eserlerde uygulanan ses teknikleri hakkında bilgi ve beceri geliştirm
Önkoşullar SES 113 MIN CC
Gereken Olanaklar Piyano
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024