Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Türk Musikisi Devlet Konservatuarı / MUZ 475 - Türk Halk Müziği Bilgileri I
 

MUZ 475 - Türk Halk Müziği Bilgileri I

Dersin Amaçları

Dünyada ve Türkiye’de, geleneksel müzik araştırmaları çerçevesinde yer alan; doğrudan ve dolaylı bilim dalları ile biçimlenen ve farklı adlandırmalarla tanımlanan geleneksel müzik tür, biçim ve çeşitlerini, öğrenciye tanıtmak bilgilendirmek ve bu konuda gerekli donanımı sağlamak.
Gerek alan araştırmaları yoluyla ve gerekse de tarihi yazılı kaynaklar yoluyla tespit edilen Türk Müziğinin şehir ve köy halk yaşantısına dayalı geleneksel müzik tür ve çeşitlerini, karakteristik müzikal yapıları ile birlikte ve genel hatlarıyla öğrencilere tanıtmak ve onları bu yolla bilgilendirmek.

Dersin Tanımı

Dünyada ve Türkiye?de halk müziği kavramları ve çalışma yöntemleri. Dünyada ve Türkiye?de halk müziği çalışmaları. Halk müziklerinin salana tespit yöntemleri ve alan teknolojisi. Transkripsiyon, ikonografik kaynaklar, yazılı kaynaklarda halk müziklerinin tespiti. Sınıflandırmalar, Türk Halk Müziği?nin yaygınlık sahası, kaynakları. Anonim halk müziği, aşık müziği, epizodik müzik, tasviri müzik, müzikal tür, çeşit ve biçimleri.

Koordinatörleri
Süleyman Şenel
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024