Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Türk Musikisi Devlet Konservatuarı / MUZ 431 - Geleneksel Drama Sanatı ve Müzik
 

MUZ 431 - Geleneksel Drama Sanatı ve Müzik

Dersin Amaçları

• Türkiye, yakın doğu coğrafyası ve Avrupa sahne sanatları içinde görülen seyirlik oyunlar, müzikleri ve çeşitlerini öğrenmek.
• Bu müziklerin repertuarı ve icracıları hakkında bilgi sahibi olmak.
• Gelenek, sanat ve sahneleme kavramlarına bağlı seyirlik müzik bilgilerinin birbirleri ile ilişkilerini ve farklılıklarını kavramak.

Dersin Tanımı

Drama ve geleneksel drama kavramları. Seyirlik oyun / seyirlik müzik çeşitleri: Meddahlık, karagöz, orta oyunu, kukla, tuluat, kanto, köy seyirlik oyunları. Sportif oyunlar ve müzikleri: pehlivan güreşleri, aba güreşleri, cirit, deve güreşleri, polo vs. Tarihi basılı/yazılı kaynaklarda rastlanan seyirlik oyun/seyirlik müzik bilgileri. Seyirlik oyun/seyirlik müzik kavramlarına bir sahne sanatı olarak bakış. Avrupa geleneksel ve profesyonel sahne sanatları içinde müzikli/müziksiz seyirlik oyunlar ve çeşitleri: comedia dell?arte, opera, operet, trajedi, komedi, dram, opera komik, vodvil, bale, vd. Türk sahne sanatlarında Avrupa sanatı türlerinden esinlenilerek sergilenen müzikli/müziksiz seyirlik sanatlar ve çeşitleri: opera, operet, trajedi, komedi, dram, opera komik, vodvil, bale.

Koordinatörleri
Süleyman Şenel
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024