Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Yardım / Sıkça Sorulan Sorular
 

Sıkça Sorulan Sorular

 

Ninova'da Ders ne anlama gelmektedir?
Ninova gerçek hayattaki öğrenim sistemine uygun biçimde tasarlanmıştır. "Ders" kavramı üniversitelerde kullanılan "Ders" kavramının aynısıdır. Bir dersin bir ya da birden fazla sorumlusu olabilir. Öğrenciler "Ders"lere, "Sınıf"lar aracılığıyla ulaşır.


yukarı ˆ
Ninova ne anlama geliyor?
İTÜ e-Öğrenim Merkezi'ne verilen Ninova adı, kuruluşu M.Ö. 1800'lü yıllara giden ve aynı zamanda içinde bilinen ilk kütüphaneyi (M.Ö. 500) barındıran Asur’ların başkenti Ninova’dan alınmıştır. Günümüze kadar gelen Gılgamış destanı, tufan öncesi çağlara ait hikayeler bu kütüphaneden arda kalan kil tabletlerin 19. yy ortalarında bulunmasıyla gün ışığına çıkmıştır. Bu tabletler üzerinde aynı zamanda tarihteki ilk çarpma ve bölme problemlerine ilişkin bilgiler de yer almaktadır.

yukarı ˆ
Eğitimciler Ninova ile neler yapabilir?
Sınıf içi mesajlaşma, duyuru yayınlama, sınav notlarını yayınlama ve benzeri araçlarla sınıf eğitimini destekleyebilirler. Dersleri sadece sınıf içinde olmaktan çıkararak zamandan ve mekandan bağımsız öğretme modeline bir geçiş sağlar. Yazılı içeriğin yanısıra görsel gösterim, animasyon, video kayıtlar ile öğrenme sürecini zenginleştirebilirler.

yukarı ˆ

Derslerimde Ninova'yı kullanmak için ne yapmam gerekiyor?
Derslerinizde Ninova'yı kullanmak için öncelikle Kampüs'te yer alan Ders Oluşturma bağlantısını tıklayarak ders oluşturabilir, daha sonra Sınıf Ekle bağlantısıyla sınıf ekleyebilir ve Öğrenci Ekle bağlantısıyla da öğrencilerinizi ekleyebilirsiniz.


yukarı ˆ
Başvuru formunda açılmasını istediğim ders kodunu bulamadım. Ne yapmalıyım?
Başvuru tüm derslerin kodu olmayabilir. Ders kodunu ve dersin adını sol menüde yer alan "İLETİŞİM" bağlantısını kullanarak bize ulaştırınız. Ders kodu otomasyon sisteminden doğrulandıktan sonra başvuru formuna eklenecek ve size gerekli bilgi verilecektir.

yukarı ˆ
Ninova'daki Sınıf ne anlama gelmektedir?
Ninova üzerinden ders veren eğitmenler dönemsel olarak sınıf açarlar. Her bir sınıfın kendine özgü öğrenci listesi, sınıf dosyaları, mesaj panosu, duyuruları, yoklaması ve ödev sistemi bulunmaktadır. Sınıfın sorumlu eğitmenleri ve yardımcıları olabilir. Bir eğitim altında birden fazla sınıf açılabilir.

yukarı ˆ
Sisteme girmek için kullanıcı adı ve şifreyi nereden alabilirim?
Sisteme giriş için İTÜ kullanıcı adı ve şifresi (e-posta hesabı) kullanılmaktadır. Kullanıcı hesabı olmayan akademik personel, İTÜ/BİDB'den veya kendi fakültelerinde yetkilendirilmiş laboratuvar sorumlularından hesap açtırabilirler. Öğrenciler, İTÜ/BİDB'ye bağlı bir bilgisayar laboratuvarından ya da İTÜ/BİDB den hesap açtırabilirler.

yukarı ˆ
İstek, öneri veya şikayetlerimi nasıl iletebilirim ?
Sol menüdeki "İLETİŞİM" bağlantısını kullanarak iletişim sayfasına ulaşabilir ve mesajınızı bize iletebilirsiniz.

yukarı ˆ
Ninova'ya giriş yaptım fakat hiç bir derse veya sınıfa ulaşamıyorum?
Akademik personel için: Kullanıcınız ile herhangi bir ders ilişkilendirilmemiştir. Öğrenciler için: Kullanıcınız aktif olan herhangi bir sınıfa eklenmemiştir. Eğitim sorumlusu öğretim üyesi/görevlisine danışınız.

yukarı ˆ
Ninova'da öğrenciler de eğitim açabilir mi?
Hayır. Ninova'da şu an için öğrencilerin eğitim açma hakkı yoktur.

yukarı ˆ
Kendi adıma bir öğrencimi görevlendirdim, benim için Ders başvurusu yapabilir mi?
Ders başvurusu yapabilir, fakat ders başvurusu onaylanmayacaktır. Başvurunun onaylanması için yeni ders isteğinin akademik personele ait bir kullanıcı adı ve şifre ile yapılmalıdır.

yukarı ˆ
İTÜ mezunuyum bu eğitimlerden nasıl yararlanabilirim?
Şu an için sadece İTÜ mensupları bu hizmetlerden faydalanabilmektedir.

yukarı ˆ
Derslere katılmak için ne kadar ücret ödemem gerekli?
Dersler ücretsizdir.

yukarı ˆ
Sisteme eklenen dosyalar için bir boyut sınırlaması var mı?
Eklenen her bir dosya 20 MB'dan büyük olamaz.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024