Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBG 514 - Endüstriyel Enzimoloji
 

MBG 514 - Endüstriyel Enzimoloji

Dersin Amaçları

1. Öğrencilere öncü konulardan olan endüstriyel enzimolojinin uygulamaları ile fermente maddeler üretimi ve kullanılan yeni teknikler, konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme bilgi ve becerileri kazandırmak.
2 Endüstriyel enzimolojinin uygulamaları kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının bilgi ve becerilerini geliştirmek.
3 Sözlü ve yazılı sunum deneyimi kazandırmak.

Dersin Tanımı

Endüstriyel enzimolojiye genel giriş, Hayvan yemi üretiminde enzimler; Enzimlerin alkol fermentasyonunda kullanılması; Biyosensörler ve tanı kitleri; Bira ve şarap üretiminde kullanılan enzimler; Deterjanlarda kullanılan enzimler; Deri endüstrisinde kullanılan enzimler; Enzimlerin fırıncılıkta kullanılması; Meyve işlemede kullanılan enzimler; Tekstil endüstrisinde enzim uygulamaları; Enzimlerin tıptaki uygulamaları; Enzimlerin kimyasal transformasyonlarda kullanılmaları; Trigliseridlerin enzimatik inesterifikasyonu

Koordinatörleri
Fatoş Yüksel Güvenilir
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020