MBG 514 - Endüstriyel Enzimoloji
Dersin Amaçları
1. Öğrencilere öncü konulardan olan endüstriyel enzimolojinin uygulamaları ile fermente maddeler üretimi ve kullanılan yeni teknikler, konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme bilgi ve becerileri kazandırmak.
2 Endüstriyel enzimolojinin uygulamaları kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının bilgi ve becerilerini geliştirmek.
3 Sözlü ve yazılı sunum deneyimi kazandırmak.
Dersin Tanımı
Endüstriyel enzimolojiye genel giriş, Hayvan yemi üretiminde enzimler; Enzimlerin alkol fermentasyonunda kullanılması; Biyosensörler ve tanı kitleri; Bira ve şarap üretiminde kullanılan enzimler; Deterjanlarda kullanılan enzimler; Deri endüstrisinde kullanılan enzimler; Enzimlerin fırıncılıkta kullanılması; Meyve işlemede kullanılan enzimler; Tekstil endüstrisinde enzim uygulamaları; Enzimlerin tıptaki uygulamaları; Enzimlerin kimyasal transformasyonlarda kullanılmaları; Trigliseridlerin enzimatik inesterifikasyonu
|
|
Koordinatörleri
Fatoş Yüksel Güvenilir
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|