Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBG 514 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Endüstriyel Enzimoloji
İngilizce Industrial Enzymology
Dersin Kodu
MBG 514 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Fatoş Yüksel Güvenilir
Dersin Amaçları 1. Öğrencilere öncü konulardan olan endüstriyel enzimolojinin uygulamaları ile fermente maddeler üretimi ve kullanılan yeni teknikler, konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme bilgi ve becerileri kazandırmak.
2 Endüstriyel enzimolojinin uygulamaları kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının bilgi ve becerilerini geliştirmek.
3 Sözlü ve yazılı sunum deneyimi kazandırmak.
Dersin Tanımı Endüstriyel enzimolojiye genel giriş, Hayvan yemi üretiminde enzimler; Enzimlerin alkol fermentasyonunda kullanılması; Biyosensörler ve tanı kitleri; Bira ve şarap üretiminde kullanılan enzimler; Deterjanlarda kullanılan enzimler; Deri endüstrisinde kullanılan enzimler; Enzimlerin fırıncılıkta kullanılması; Meyve işlemede kullanılan enzimler; Tekstil endüstrisinde enzim uygulamaları; Enzimlerin tıptaki uygulamaları; Enzimlerin kimyasal transformasyonlarda kullanılmaları; Trigliseridlerin enzimatik inesterifikasyonu
Dersin Çıktıları 1. Endüstriyel enzimolojinin konularını geniş kapsamda anlayabileceklerdir.
2 Mühendislik bilgilerini biyoteknolojik ürünlerin eldesi ve saflaştırılmasında uygulayabileceklerdir.
3 Enzimolojinin uygulamalardaki gelişmeleri izleyebileceklerdir.
4 Yazılı ve sözlü iletişim becerileri geliştirilecektir.
Önkoşullar yok
Gereken Olanaklar -
Diğer -
Ders Kitabı Uhlig, H., 1998. Industrial Enzymes and Their Applications, John Wiley, New York, USA.
2 Toone J.Eric, 2009. Advances in Enzymology,Vol.76, John Wiley, New York, USA.
3 Fogarty, W. M., Kelly, C. T., 1983. Microbial Enzymes and biotechnology, Applied Science Publishers, London, UK.
4 Godfrey, T., 1996. Industrial Enzymology, Mac Millan, London, UK.
5 Chaplin, M: F., Bucke, C., Enzyme Technology, Cambridge University Press, UK.
6 Kennedy, J. F., 1987. Enzyme Technology, VCH Verlagsgesellschaft GmbH, Germany.
Diğer Referanslar -
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020