Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen-Edebiyat Fakültesi / KIM 223 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Anorganik Kimya I
İngilizce Inorganic Chemistry I
Dersin Kodu
KIM 223 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Zehra Bayır
Dersin Amaçları 1. Anorganik kimyanın temel kavramlarını tanıtmak ve kimyaya anorganik kimya perspektifinden bakış açısı geliştirmek. 2. Atomun elektron yapısı, kuantum modeli, molekül yapısı, simetri ve bağ teorilerinin anorganik kimya düzeyinde verilmesi 3. Kristal türleri, tanecikler arası etkileşimler, asit-baz teorileri hakkında bilgi verilmesi
Dersin Tanımı Atomlarda elektronlar, kuantum mekaniğinin prensipleri, elementlerin periyodik özellikleri, moleküler yapı, moleküler simetri, kovalent bağ, değerlik bağı teorisi, moleküler orbital teorisi, elektronegativite, iyonik bağ, iyonik bileşiklerin kristal yapısı, metalik bağ, molekül arası kuvvetler, molekül arası kuvvetlerin etkileri, sert-yumuşak asitler ve bazlar.
Dersin Çıktıları Dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler aşağıdaki yetenekleri kazanacaktır: 1. Atomun elektron yapısını detaylı olarak öğrenebilme. 2. Periyodik cetveli ve elementlerin özelliklerini kavrayabilme. 3. Molekül şekilleri, simetri ve bağ teorilerin kullanarak molekülün yapısı hakkında fikir sahibi olabilme. 4. Moleküler orbital teorinin homo ve heteronükleer bileşiklerde uygulanması, diyagramların çizilmesi. 5. Tanecikler arası etkileşimin, maddenin özelliklerine olan etkisini kavrama. 6. Asit-baz teorilerini, sert asit-baz kavramlarını kullanma ve uygulama becerisini kazanma.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024