Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen-Edebiyat Fakültesi / KIM 414 - Gıda Kimyası
 

KIM 414 - Gıda Kimyası

Dersin Amaçları

Öğrenciye giriş seviyesinde gıda kimyası hakkında bilgi vermek

Dersin Tanımı

Bu ders kapsamında karbonhidratlar, yağlar, proteinler gibi temel gıda bileşenlerinin ve vitaminler, pigmentler, gıda katkıları gibi ikincil gıda bileşenlerinin kimyası ve kimyasal özellikleri detaylı olarak verilecektir. Besinlerin toplanması, temizlenmesi, işlenmesi, pişirilmesi, depolanması sürecinde uğradığı kimyasal reaksiyonlar ve bu reaksiyonlar sonucu ana besin maddelerinin uğradığı yapısal değişiklikler incelenecektir.

Koordinatörleri
Cüneyt Hüseyin Ünlü
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020