Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen-Edebiyat Fakültesi / KIM 414 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Kimyası
İngilizce Food Chemistry
Dersin Kodu
KIM 414 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Cüneyt Hüseyin Ünlü
Dersin Amaçları Öğrenciye giriş seviyesinde gıda kimyası hakkında bilgi vermek
Dersin Tanımı Bu ders kapsamında karbonhidratlar, yağlar, proteinler gibi temel gıda bileşenlerinin ve vitaminler, pigmentler, gıda katkıları gibi ikincil gıda bileşenlerinin kimyası ve kimyasal özellikleri detaylı olarak verilecektir. Besinlerin toplanması, temizlenmesi, işlenmesi, pişirilmesi, depolanması sürecinde uğradığı kimyasal reaksiyonlar ve bu reaksiyonlar sonucu ana besin maddelerinin uğradığı yapısal değişiklikler incelenecektir.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Gıda Kimyası, Oya ATICI, İTÜ Yayınları
Organic Chemistry, Seyhan EĞE, Houghton-Mifflin
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020