Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen-Edebiyat Fakültesi
/
KIM 414
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Kimyası
İngilizce
Food Chemistry
Dersin Kodu
KIM 414
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
3
3
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Cüneyt Hüseyin Ünlü
Dersin Amaçları
Öğrenciye giriş seviyesinde gıda kimyası hakkında bilgi vermek
Dersin Tanımı
Bu ders kapsamında karbonhidratlar, yağlar, proteinler gibi temel gıda bileşenlerinin ve vitaminler, pigmentler, gıda katkıları gibi ikincil gıda bileşenlerinin kimyası ve kimyasal özellikleri detaylı olarak verilecektir. Besinlerin toplanması, temizlenmesi, işlenmesi, pişirilmesi, depolanması sürecinde uğradığı kimyasal reaksiyonlar ve bu reaksiyonlar sonucu ana besin maddelerinin uğradığı yapısal değişiklikler incelenecektir.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Gıda Kimyası, Oya ATICI, İTÜ Yayınları
Organic Chemistry, Seyhan EĞE, Houghton-Mifflin
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2023