Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 424E - Gıda Kalite Kontrol
 

GID 424E - Gıda Kalite Kontrol

Dersin Amaçları

1) Öğrencilerin farklı gıda grupları için belirlenmiş kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olması ve bu temel bilgileri gıda üretim proseslerinin ve gıda ürünlerinin kalite kontrol uygulamalarında kullanabilme yeteneği kazanması.
2) Öğrencilerin dikkatinin kalite yönetim ve kalite güvence sistemleri ile araçları üzerine yönlendirilmesi 3) Öğrencilerin gıda kalitesi ile ilişkili ulusal ve uluslararası yasalar ve standartlar konularında eğitilmesi 4) Ödev uygulaması ile öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerinin geliştirilmesi

Dersin Tanımı

Kalite kavramı ve ilişkili tanımlar; gıda kalitesi ile ilişkili ulusal ve uluslararası yasalar ve standartlar; gıda endüstrilerinde kalite güvence sistemleri ve toplam kalite yönetimi; kalite yönetim araçları; gıda güvenlik sistemleri; istatistiksel kalite kontrol; farklı gıda grupları için kalite kriterleri, sınır değerleri ve kalite izleme sistemleri; gıda kalitesi test metotları; gıdaların izlenebilirliği ve orjinalliği; kalite ile ilgili etik konular.

Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2019