Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 424E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Kalite Kontrol
İngilizce
Food Quality Control
Dersin Kodu
GID 424E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
1
3
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Beraat Özçelik
Dersin Amaçları
1) Öğrencilerin farklı gıda grupları için belirlenmiş kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olması ve bu temel bilgileri gıda üretim proseslerinin ve gıda ürünlerinin kalite kontrol uygulamalarında kullanabilme yeteneği kazanması.
2) Öğrencilerin dikkatinin kalite yönetim ve kalite güvence sistemleri ile araçları üzerine yönlendirilmesi 3) Öğrencilerin gıda kalitesi ile ilişkili ulusal ve uluslararası yasalar ve standartlar konularında eğitilmesi 4) Ödev uygulaması ile öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerinin geliştirilmesi
Dersin Tanımı
Kalite kavramı ve ilişkili tanımlar; gıda kalitesi ile ilişkili ulusal ve uluslararası yasalar ve standartlar; gıda endüstrilerinde kalite güvence sistemleri ve toplam kalite yönetimi; kalite yönetim araçları; gıda güvenlik sistemleri; istatistiksel kalite kontrol; farklı gıda grupları için kalite kriterleri, sınır değerleri ve kalite izleme sistemleri; gıda kalitesi test metotları; gıdaların izlenebilirliği ve orjinalliği; kalite ile ilgili etik konular.
Dersin Çıktıları
Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler Dersin Öğrenme 1) Farklı gıda gruplarının kalite kriterleri ve kalite kusurları ile ilgili temel bilgiye Çıktıları sahip olma 2) Edinilen temel bilgileri gıda endüstrisi uygulamalarındaki yönetim bilimleri ile birleştirme yeteneğine sahip olma 3) Gıda güvenlik ve gıda kalite kontrol sistemleri hakkında bilgi sahibi olma 4) Gıdalar hakkındaki yasal düzenlemeler, ve ilgili yasal ototriteler hakkında bilgi sahibi olma 5) Kalite kontrol uygulamalarında istatistiksel yöntemlerin kullanılması 6) Grup projesi çalışmalarında üzerine düşen pay ile katkıda bulunma ve diğer grup arkadaşları ile birlikte çalışma 7) Etkili sunum planlama ve aktarma 8) Düşüncelerini açık ve öz olarak ortaya koyabilme 9) Olaylar arasında bağlantı kurabilme yetisine sahip olma ve bilginin sentezlenmesi yeteneğine sahip olma 10) Öğrenilen genel ilke ve çıkarımları yeni problemler ve farklı durumlara adapte edebilme
Önkoşullar
-
Gereken Olanaklar
-
Diğer
-
Ders Kitabı
Selected reprints of texts on Turkish Food Legislation and food quality (Textbook) criteria.
Diğer Referanslar
Early, R. 1995. Guide To Quality Management Systems For The Food (Other References) Industry, Blackie Academic, UK. Gould,W. 1993. Total Quality Assurance For The Food Industries. CTI Publ., USA.
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024