GID 316 - Gıda Ambalajlama
Dersin Amaçları
Gıda Ambalajlama dersinde öğrencilere temel ambalaj materyallerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, fonksiyonları hakkında bilgi ve gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler verilmesi amaçlanmaktadır
Dersin Tanımı
Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Özel Ambalajlama Teknikleri. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm. Migrasyon. Ambalajla ilgili Yasal Direktifler.
|
|
Koordinatörleri
Gürbüz Güneş
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|