Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 316 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Ambalajlama
İngilizce Food Packaging
Dersin Kodu
GID 316 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Gürbüz Güneş
Dersin Amaçları Gıda Ambalajlama dersinde öğrencilere temel ambalaj materyallerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, fonksiyonları hakkında bilgi ve gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler verilmesi amaçlanmaktadır
Dersin Tanımı Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Özel Ambalajlama Teknikleri. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm. Migrasyon. Ambalajla ilgili Yasal Direktifler.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Üçüncü, M. 2000. Gıda Ambalajlama. E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yayınları. Bornova- İzmir.
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2019