Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / MET 471E - Teknik Seramikler
 

MET 471E - Teknik Seramikler

Dersin Amaçları

1.Öğrencilerin genel seramik malzemeler ve teknik seramiklerin özellikleri hakkında bilgilendirilmesi, diğer malzemelere alternatif özelliklerinin belirtilerek temel mühendislik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi.
2.Öğrencilerin teknik seramik üretim süreçleri hakkında bilgilendirilmesi ve başlangıç hammadde özellikleri, üretim ve sinterleme parametrelerinin mikro yapı ve seramik malzeme özellikleri üzerine etkilerinin ilişkilendirilmesi becerilerinin kazandırılması.
3.Malzeme seçimine dayalı mühendislik problemlerinde teknik seramikleri alternatif olarak sunabilme bilgisi kazandırmak.

Dersin Tanımı

Seramik malzemelerin tanımı, teknik seramiklerin tanımı, seramik malzemelerin sınıflandırılması, teknik seramiklerin geleneksel seramiklerden farkları, seramik malzemelerin üretim prosesleri, hammadde hazırlama, şekillendirme, sinterleme, teknik seramiklerin kompozisyonlarına göre sınıflandırılması,, oksit esaslı teknik seramikler; Al2O3, MgO, ZrO2, Karbür esaslı teknik seramikler; SiC, B4C,WC, TiC, Nirtür esaslı teknik seramikler; AlN, Si3N4, Sialonlar.

Koordinatörleri
Filiz Şahin
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024