GID 421E - Gıda Teknolojisi
Dersin Amaçları
1.Gıda endüstrisindeki güncel işleme yöntemlerini öğrenmek,
2. Gıda işlemedeki kavram ve prensipleri anlamak,
3. Gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi ve gıda mühendisliği temel işlemler bilgilerini gıda teknolojisi ile bütünleştirme becerisini geliştirmek
Dersin Tanımı
Bu ders Gıda Mühendisliği alanında, gıda işleme yöntemlerinin incelenmesi ile gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda mühendisliği temel işlemler ve kalite kontrolün prensiplerinin bütünleştirildiği ana derslerden bir tanesidir.
Kapsanan konular tahıllar, meyve ve sebzeler, süt ve yağın işlenmesidir. İstenen ürünün elde edilmesi için hammaddelerin kimyasal, biyokimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik özellikleri ve bunların güncel işleme yöntemleri ile ilişkisi incelenecektir.
|
|
Koordinatörleri
Meral Kılıç Akyılmaz
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Gürbüz Güneş
Beraat Özçelik
Esra Çapanoğlu Güven
Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|