Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 419E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Üretiminde Enzimler
İngilizce Enzymes in Food Production
Dersin Kodu
GID 419E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Amaçları Enzimlerin ve enzimatik reaksiyonların tanıtılması. Gıdalarda enzimatik işlemlerin açıklanması. Geleneksel yöntemlere alternatif olarak enzimatik yöntemlerin kullanım alanlarının aktarılması.
Dersin Tanımı Enzimlerin sınıflandırılması. Enzimatik reaksiyonların kinetiği ve inhibisyon mekanizmaları. Enzimatik aktiviteyi etkileyen faktörler. Proteinlerin, karbonhidratların, yağların enzimatik modifikasyonu. Çeşitli gıda ürünlerinde enzimlerin kullanımı (tahıl ürünleri, süt ürünleri, sebze ve meyve ürünleri, et ürünleri). Enzimlerin üretilmesi ve immobilizasyonu. Endüstriyel uygulamalar. Yasal düzenlemeler. Tüketicilerin enzimatik olarak modifiye edilmiş gıdalara yaklaşımı.
Dersin Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler
1. Enzim sınıflarını tanımlayabilir.
2. Temel gıda bileşenlerinin enzimatik modifikasyonunu ayrıntılı olarak açıklayabilir.
3. Belirli gıda ürünlerinde seçilebilecek enzimatik uygulamaları belirleyebilir.
4. Proses koşullarının enzimatik reaksiyon üzerindeki etkilerini tartışabilir.
5. Geleneksel yöntemlerle enzimatik yöntemleri kıyaslayabilir, her iki yöntemin gıdaya etkilerini tartışabilir.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024