Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 419E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Üretiminde Enzimler
İngilizce
Enzymes in Food Production
Dersin Kodu
GID 419E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
3
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Amaçları
Enzimlerin ve enzimatik reaksiyonların tanıtılması. Gıdalarda enzimatik işlemlerin açıklanması. Geleneksel yöntemlere alternatif olarak enzimatik yöntemlerin kullanım alanlarının aktarılması.
Dersin Tanımı
Enzimlerin sınıflandırılması. Enzimatik reaksiyonların kinetiği ve inhibisyon mekanizmaları. Enzimatik aktiviteyi etkileyen faktörler. Proteinlerin, karbonhidratların, yağların enzimatik modifikasyonu. Çeşitli gıda ürünlerinde enzimlerin kullanımı (tahıl ürünleri, süt ürünleri, sebze ve meyve ürünleri, et ürünleri). Enzimlerin üretilmesi ve immobilizasyonu. Endüstriyel uygulamalar. Yasal düzenlemeler. Tüketicilerin enzimatik olarak modifiye edilmiş gıdalara yaklaşımı.
Dersin Çıktıları
Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler
1. Enzim sınıflarını tanımlayabilir.
2. Temel gıda bileşenlerinin enzimatik modifikasyonunu ayrıntılı olarak açıklayabilir.
3. Belirli gıda ürünlerinde seçilebilecek enzimatik uygulamaları belirleyebilir.
4. Proses koşullarının enzimatik reaksiyon üzerindeki etkilerini tartışabilir.
5. Geleneksel yöntemlerle enzimatik yöntemleri kıyaslayabilir, her iki yöntemin gıdaya etkilerini tartışabilir.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024