GID 321 - Gıda Mikrobiyolojisi Lab
Dersin Amaçları
Gıdalarda ürün güvenliği ve kalitesi açısından önemli mikroorganizmaların analiz tekniklerinin öğretilmesi,
Mikrobiyoloji laboratuarında güvenlik kuralları ve çalışma koşullarının öğretilmesi,
Analiz sonuçlarının ilgili ulusal/uluslararası tüzük, yönetmelik ve standartlara ve bilimsel literatüre göre yorumlanmasının öğretilmesi
Hızlı ve modern test tekniklerine ait bilgilerin aktarılması
Ayrıca takım çalışma pratiğinin mühendislik etiği bilincinin, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma bilincinin ve yaşam boyu öğrenme bilincinin kazandırılmasıdır.
Dersin Tanımı
Temel ve gyda ile ilgili mikrobiyolojik analizler; gydalarda mikroorganizma
sayysy ve tipinin belirlenmesi ve mikroorganizmalaryn mikroskobik,
biyokimyasal ve genetik özelliklerinin belirlenmesi, mikrobiyolojik analizlerle
gyda güvenli?i ve kalitesinin belirlenmesi ile ilgili laboratuar uygulamalaryny
kapsar.
|
|
Koordinatörleri
Zeynep Dilek Heperkan
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|