Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 322 - Gıda Müh Temel İşlemler II
 

GID 322 - Gıda Müh Temel İşlemler II

Dersin Amaçları

Bu ders ile,
- Gıda işleme ve muhafazasında uygulanan temel işlemler ile ilgili temel kavramların geliştirilmesi,
- Bu temel işlemleri tasarlama becerisinin kazanılması,
- Bu temel işlemler ile ilgili mühendislik problemlerini anlama ve çözme becerisinin geliştirilmesi
amaçlanmaktadır.

Dersin Tanımı

Gıdaların ticari olarak üretiminde ve korunmasında kullanılan ısıl işlem uygulamaları; pastörizasyon/sterilizasyon; kurutma; soğukta saklama; dondurma; ekstraksiyon; yeni gıda işleme teknolojileri.

Koordinatörleri
Emine Özgül Evranuz
Esra Doğu Baykut
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024