Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 322 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Müh Temel İşlemler II
İngilizce Food Engineering Unit Operations II
Dersin Kodu
GID 322 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 6
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Emine Özgül Evranuz
Esra Doğu Baykut
Dersin Amaçları Bu ders ile,
- Gıda işleme ve muhafazasında uygulanan temel işlemler ile ilgili temel kavramların geliştirilmesi,
- Bu temel işlemleri tasarlama becerisinin kazanılması,
- Bu temel işlemler ile ilgili mühendislik problemlerini anlama ve çözme becerisinin geliştirilmesi
amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı Gıdaların ticari olarak üretiminde ve korunmasında kullanılan ısıl işlem uygulamaları; pastörizasyon/sterilizasyon; kurutma; soğukta saklama; dondurma; ekstraksiyon; yeni gıda işleme teknolojileri.
Dersin Çıktıları 1.Gıda işlemede uygulanan temel işlemler hakkında temel bilgiye sahip olmak
2.Problem çözmek için uygun mühendislik araçları ve metotlarını uygulamak
3. Hata ve uygulamalardan öğrenme ve sürekli gelişim
4.Teorik kavramları pratik problem çözmede uygulayabilme becerisine sahip olmak
5. Yeni bilgi edinme ve daha önce elde edilen bilgilerle entegre edebilmek
6.Başkaları ile birlikte çalışabilmek ve bilgileri paylaşmak
7.Farklı bakış açıları ile problemleri analizlemek
8. Bilgiyi önem derecesine göre sıralayabilmek
Önkoşullar Yok
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Fellows, P. 1988. Food Processing Technology, Wood Publishing, New York.
Diğer Referanslar 1. Singh, R.P. and Heldman, D.R. 1993. Introduction to Food Engineering, Academic Press, New York.
2. McCabe, W.L., Smith, J.C. and Harriot, P. 1980. Unit Operations of Chemical Engineering, AVI Publishing, New York.
3. Toledo, R.T. 1991. Fundamentals of Food Process Engineering, 2nd Edition, Van Nostrand Reinhold, New York.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020