GID 442E - Sürdürülebilir Gıda Üretimi
Dersin Amaçları
Gıda üretiminde sürdürülebilirlik yaklaşımlarını tanıtmak, gıda süreçlerinde ve sektörlerinde sürdürülebilir uygulamaları açıklamak ve gıda sektörünün küresel etkilerini değerlendirmek.
Dersin Tanımı
Sürdürülebilir gıda sistemi. Gıda üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi. Gıda üretiminde toprak, su ve enerji kullanımı. Gıda işlemede sürdürülebilirlik: Isıl işlemler, ambalajlama, soğutma, sanitasyon, depolama ve taşıma. Gıda sektörlerinde sürdürülebilirlik. Gıda güvencesi ve sürdürülebilir gıda tüketimi. Döngüsel ekonomi yaklaşımıyla gıda atıklarının değerlendirilmesi.
|
|
Koordinatörleri
Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|