Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 442E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Sürdürülebilir Gıda Üretimi
İngilizce
Sustainable Food Production
Dersin Kodu
GID 442E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
2
2
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Amaçları
Gıda üretiminde sürdürülebilirlik yaklaşımlarını tanıtmak, gıda süreçlerinde ve sektörlerinde sürdürülebilir uygulamaları açıklamak ve gıda sektörünün küresel etkilerini değerlendirmek.
Dersin Tanımı
Sürdürülebilir gıda sistemi. Gıda üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi. Gıda üretiminde toprak, su ve enerji kullanımı. Gıda işlemede sürdürülebilirlik: Isıl işlemler, ambalajlama, soğutma, sanitasyon, depolama ve taşıma. Gıda sektörlerinde sürdürülebilirlik. Gıda güvencesi ve sürdürülebilir gıda tüketimi. Döngüsel ekonomi yaklaşımıyla gıda atıklarının değerlendirilmesi.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024