Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 442E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Sürdürülebilir Gıda Üretimi
İngilizce Sustainable Food Production
Dersin Kodu
GID 442E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
2 2 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Derya Kahveci Karıncaoğlu
Dersin Amaçları Gıda üretiminde sürdürülebilirlik yaklaşımlarını tanıtmak, gıda süreçlerinde ve sektörlerinde sürdürülebilir uygulamaları açıklamak ve gıda sektörünün küresel etkilerini değerlendirmek.
Dersin Tanımı Sürdürülebilir gıda sistemi. Gıda üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi. Gıda üretiminde toprak, su ve enerji kullanımı. Gıda işlemede sürdürülebilirlik: Isıl işlemler, ambalajlama, soğutma, sanitasyon, depolama ve taşıma. Gıda sektörlerinde sürdürülebilirlik. Gıda güvencesi ve sürdürülebilir gıda tüketimi. Döngüsel ekonomi yaklaşımıyla gıda atıklarının değerlendirilmesi.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024