GID 457E - Gıda Ambalajlama
Dersin Amaçları
1 - Gıda ambalaj malzemelerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, farklı türleri, gıda ambalajlama teknikleri hakkında temel bilgi göstermek
2 - Bu bilginin gıda ürünlerini son tüketiciye ulaşana kadar korumak için uygulanması
3 - Gıda ambalajının tüketici tercihi ve kabulü üzerindeki etkisine özellikle vurgu yapılarak, uygun ambalaj malzemesinin seçilmesi için bu bilginin uygulanması.
Dersin Tanımı
Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm.
|
 |
Koordinatörleri
Gürbüz Güneş
Dersin Dili
İngilizce
|
 |
|