Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 457E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Ambalajlama
İngilizce Food Packaging
Dersin Kodu
GID 457E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
2 2 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Gürbüz Güneş
Dersin Amaçları 1 - Gıda ambalaj malzemelerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, farklı türleri, gıda ambalajlama teknikleri hakkında temel bilgi göstermek
2 - Bu bilginin gıda ürünlerini son tüketiciye ulaşana kadar korumak için uygulanması
3 - Gıda ambalajının tüketici tercihi ve kabulü üzerindeki etkisine özellikle vurgu yapılarak, uygun ambalaj malzemesinin seçilmesi için bu bilginin uygulanması.
Dersin Tanımı Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm.
Dersin Çıktıları 1 - Gıda ambalajlama materyallerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
2 - Gıda ambalajlarının gıda ürünlerini korumadaki rolü hakkında bilgi sahibi olurlar.
3 - Gıda ambalajlarının tüketici tercih ve kabulü üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olurlar.
4 - Teorik bilgilerin endüstriyel uygulamaları hakkında bilgi birikimi edinirler.
5 - İngilizce okuma yeteneklerini geliştirirler.
6 - Yeni fikirlere açık hale gelirler.
7 - Bir sunumu başarıyla planlar ve sunarlar.
8 - Bilgi sentez yeteneklerini geliştirirler.
9 - Bireysel öğrenme yeteneklerini geliştirirler.
10 - Yeni öğrenilen prensip ve genellemeleri yeni bazı problem ve durumlara üzerinde uygular.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Gordon L. Robertson 2013. Food Packaging Principles and Practice CRC Press, Boca Raton, FL.
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025