GID 311 - Gıda Mikrobiyolojisi I
Dersin Amaçları
Bu dersin amacı gıda sanayindeki önemli mikroorganizmalar, mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler, mikrobiyal metabolizma, gıda maddelerinin mikroflorası bozulma ve gıda güvenliği açısından ele alınarak öğretilmesidir..
Dersin Tanımı
Gıda sanayii açısından önemli mikroorganizmalara giriş ve gıdalarda mikrobiyal gelişimi etkileyen faktörler; mikrobiyal metabolizma; çeşitli gıda gruplarındaki mikrofloranın özellikle gıda bozulması ve gıda güvenliği açısından incelenmesi; gıdalardaki mikrobiyal gelişmeyi kontrol altına alacak önlemler; yararlı mikroorganizmalar ve gıda endüstrisindeki kullanımları konularını kapsar
|
|
Koordinatörleri
Zeynep Dilek Heperkan
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|