Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 311 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Mikrobiyolojisi I
İngilizce Food Microbiology I
Dersin Kodu
GID 311 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 5
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Zeynep Dilek Heperkan
Dersin Amaçları Bu dersin amacı gıda sanayindeki önemli mikroorganizmalar, mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler, mikrobiyal metabolizma, gıda maddelerinin mikroflorası bozulma ve gıda güvenliği açısından ele alınarak öğretilmesidir..
Dersin Tanımı Gıda sanayii açısından önemli mikroorganizmalara giriş ve gıdalarda mikrobiyal gelişimi etkileyen faktörler; mikrobiyal metabolizma; çeşitli gıda gruplarındaki mikrofloranın özellikle gıda bozulması ve gıda güvenliği açısından incelenmesi; gıdalardaki mikrobiyal gelişmeyi kontrol altına alacak önlemler; yararlı mikroorganizmalar ve gıda endüstrisindeki kullanımları konularını kapsar
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Gıda Mikrobiyolojisi
Editör: Osman Erkmen
Efil yayınevi / Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık Danışmanlık Yatırım ve Tic. Ltd. Şti. Ankara
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024