Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 311
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Mikrobiyolojisi I
İngilizce
Food Microbiology I
Dersin Kodu
GID 311
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
5
3
3
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Zeynep Dilek Heperkan
Dersin Amaçları
Bu dersin amacı gıda sanayindeki önemli mikroorganizmalar, mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler, mikrobiyal metabolizma, gıda maddelerinin mikroflorası bozulma ve gıda güvenliği açısından ele alınarak öğretilmesidir..
Dersin Tanımı
Gıda sanayii açısından önemli mikroorganizmalara giriş ve gıdalarda mikrobiyal gelişimi etkileyen faktörler; mikrobiyal metabolizma; çeşitli gıda gruplarındaki mikrofloranın özellikle gıda bozulması ve gıda güvenliği açısından incelenmesi; gıdalardaki mikrobiyal gelişmeyi kontrol altına alacak önlemler; yararlı mikroorganizmalar ve gıda endüstrisindeki kullanımları konularını kapsar
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Gıda Mikrobiyolojisi
Editör: Osman Erkmen
Efil yayınevi / Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık Danışmanlık Yatırım ve Tic. Ltd. Şti. Ankara
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024