Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 316E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Ambalajlama
İngilizce
Food Packaging
Dersin Kodu
GID 316E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
-
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Dilara Erdil
Dersin Amaçları
Ambalajlama; tarımsal, endüstriyel ve tüketici ürünlerinin içerilmesi, korunması, tanımlanması ve satış ve dağıtımlarının hızlandırılması için bir endüstriyel ve pazarlama tekniği olarak tanımlanmaktadır. Ambalaj gıda maddesini tüketiciye ulaşıncaya kadar koruyan bir araç olduğundan, bir gıda mühendisinin ürettiği gıda maddesini en iyi şekilde koruyabilecek ambalaj materyalini doğru olarak seçmesi oldukça önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Gıda Ambalajlama dersinde öğrencilere temel ambalaj materyallerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, fonksiyonları hakkında bilgi ve gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı
Ambalajın temel işlevleri. Gıdaların bozulmalarına etki eden faktörler. Kağıt, cam, metal ve plastik esaslı ambalaj materyallerinin fiziksel, kimyasal ve kalite özellikleri, tipleri ve kullanım alanları. Çok katlı kombinasyonlar. Özel Ambalajlama Teknikleri. Gıdaların ambalajlanmasına ilişkin örnekler. Ambalajlamada çizgi kod sistemi. Ambalajlar ve Geri Dönüşüm. Migrasyon. Ambalajla ilgili Yasal Direktifler.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024