GID 417 - Hububat Teknolojisi
Dersin Amaçları
Hububat işleme sanayi Türk gıda sanayiinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu sektöre teknik eleman sağlayan bölümümüzde hububat teknolojisi konusu, diğer gıda maddelerinin teknolojileri ile birlikte tek bir ders içinde olması gerekenden daha az bir kapsamda verilmek durumunda olduğundan, bu derste hububat teknolojisine ilişkin bilgilerin konuya ilgi duyan öğrenciler için daha geniş bir içerikte verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı
Hububatın tanımı ve çeşitleri, Ekmeklik buğday kalitesi, Hububatın depolanması, Modern değirmencilik, Ekmek üretim teknolojisi, Makarnalık buğday kalitesi, Makarna üretim teknolojisi, Yumuşak buğday ürünleri, Bulgur üretim teknolojisi
|
|
Koordinatörleri
Mustafa Hikmet Boyacıoğlu
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|