Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 417
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Hububat Teknolojisi
İngilizce
Cereal Technology
Dersin Kodu
GID 417
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
7
3
3
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Mustafa Hikmet Boyacıoğlu
Dersin Amaçları
Hububat işleme sanayi Türk gıda sanayiinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu sektöre teknik eleman sağlayan bölümümüzde hububat teknolojisi konusu, diğer gıda maddelerinin teknolojileri ile birlikte tek bir ders içinde olması gerekenden daha az bir kapsamda verilmek durumunda olduğundan, bu derste hububat teknolojisine ilişkin bilgilerin konuya ilgi duyan öğrenciler için daha geniş bir içerikte verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı
Hububatın tanımı ve çeşitleri, Ekmeklik buğday kalitesi, Hububatın depolanması, Modern değirmencilik, Ekmek üretim teknolojisi, Makarnalık buğday kalitesi, Makarna üretim teknolojisi, Yumuşak buğday ürünleri, Bulgur üretim teknolojisi
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Hoseney, R.C. 1994. Principles of Cereal Science and Technology. Am. Assoc. Cereal Chem. St. Paul, MN, ABD
Kruger, J.E., Matsuo, R.B. ve Dick, J.W. 1996. Pasta and Noodle Technology. Am. Assoc. Cereal Chem. St.Paul, MN, ABD
Posner, E.S. ve Hibbs, A.N. 1997. Wheat Flour Milling. Am. Assoc. Cereal Chem. St. Paul, MN, ABD
Pyler, E.J. 1988. Baking Science and Technology. Sosland Publishing Company, Merriam, KS, ABD
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025