Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 417 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Hububat Teknolojisi
İngilizce Cereal Technology
Dersin Kodu
GID 417 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 7
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Mustafa Hikmet Boyacıoğlu
Dersin Amaçları Hububat işleme sanayi Türk gıda sanayiinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu sektöre teknik eleman sağlayan bölümümüzde hububat teknolojisi konusu, diğer gıda maddelerinin teknolojileri ile birlikte tek bir ders içinde olması gerekenden daha az bir kapsamda verilmek durumunda olduğundan, bu derste hububat teknolojisine ilişkin bilgilerin konuya ilgi duyan öğrenciler için daha geniş bir içerikte verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı Hububatın tanımı ve çeşitleri, Ekmeklik buğday kalitesi, Hububatın depolanması, Modern değirmencilik, Ekmek üretim teknolojisi, Makarnalık buğday kalitesi, Makarna üretim teknolojisi, Yumuşak buğday ürünleri, Bulgur üretim teknolojisi
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar Hoseney, R.C. 1994. Principles of Cereal Science and Technology. Am. Assoc. Cereal Chem. St. Paul, MN, ABD
Kruger, J.E., Matsuo, R.B. ve Dick, J.W. 1996. Pasta and Noodle Technology. Am. Assoc. Cereal Chem. St.Paul, MN, ABD
Posner, E.S. ve Hibbs, A.N. 1997. Wheat Flour Milling. Am. Assoc. Cereal Chem. St. Paul, MN, ABD
Pyler, E.J. 1988. Baking Science and Technology. Sosland Publishing Company, Merriam, KS, ABD
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2019