Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 418E - Gıda Süreçlerinde Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
 

GID 418E - Gıda Süreçlerinde Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

Dersin Amaçları

Gıda süreçlerinde ve depolama sırasında meydana gelen iyokimyasal değişimlerin, gıdaların bozulma rekasiyonlarında enzimlerin etkisinin anlaşılması
Gıdaların besleyici özelliklerinin korunumu için etik ve profesyonel sorumluğa sahip olma

Dersin Tanımı

Etin postmortem sonrası değişimleri, meyve ve sebzelerin solunumu ve olgunlaşması, hububatın hasat sonrası fizyolojisi, birac yapımında enzimatik değişimler, ekmek pişirme biyokimyası, peynir ve yoğurt biyokimyası, besleyici öğelere gıda süreçlerinin etkisi, enzimatik bozulma reaksiyonları

Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024