GID 418E - Gıda Süreçlerinde Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
Dersin Amaçları
Gıda süreçlerinde ve depolama sırasında meydana gelen iyokimyasal değişimlerin, gıdaların bozulma rekasiyonlarında enzimlerin etkisinin anlaşılması
Gıdaların besleyici özelliklerinin korunumu için etik ve profesyonel sorumluğa sahip olma
Dersin Tanımı
Etin postmortem sonrası değişimleri, meyve ve sebzelerin solunumu ve olgunlaşması, hububatın hasat sonrası fizyolojisi, birac yapımında enzimatik değişimler, ekmek pişirme biyokimyası, peynir ve yoğurt biyokimyası, besleyici öğelere gıda süreçlerinin etkisi, enzimatik bozulma reaksiyonları
|
|
Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|