Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 418E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Süreçlerinde Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
İngilizce
Biochem.Chan.During Food Proc.
Dersin Kodu
GID 418E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
3
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Amaçları
Gıda süreçlerinde ve depolama sırasında meydana gelen iyokimyasal değişimlerin, gıdaların bozulma rekasiyonlarında enzimlerin etkisinin anlaşılması
Gıdaların besleyici özelliklerinin korunumu için etik ve profesyonel sorumluğa sahip olma
Dersin Tanımı
Etin postmortem sonrası değişimleri, meyve ve sebzelerin solunumu ve olgunlaşması, hububatın hasat sonrası fizyolojisi, birac yapımında enzimatik değişimler, ekmek pişirme biyokimyası, peynir ve yoğurt biyokimyası, besleyici öğelere gıda süreçlerinin etkisi, enzimatik bozulma reaksiyonları
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Eskin, N.A.M. 1990. Biochemistry of Foods. Academic Press, Inc., NY.
Diğer Referanslar
Belitz,H.-D., Grosch W., Schieberle, P. 2009. Food Chemistry. 4th revised and extended edition, Springer-Werlag, Berlin, Germany.
Pomeranz, Y. 1985. Functional Properties of Food Components. Academic Press, Inc., NY.
Hui, Y.H., 2006, Food Biochemistry and Food Processing, Blackwell Publishing, USA.
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024