Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Maden Fakültesi / JEO 214E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Magm. & Met. Kayaç Petrografisi
İngilizce Magm. & Metamor. Rocks Petrog.
Dersin Kodu
JEO 214E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 2 - 2
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Şafak Altunkaynak
Dersin Amaçları Petrografi dersi Jeoloji Mühendisliği öğrencilerinin magmatik ve metamorfik kayaçları öğrenebilmesi için düzenlenmiştir. Dersin ana amaçları, magmatik ve metamorfik kayaların oluşumları, türleri ve sınıflandırılmalarının öğretilmesidir. Dersin en önemli unsuru, yerbilimleri ile uğraşacak olan öğrencilerimize yerbilimlerinin ana unsurlarından biri olan magmatik ve metamorfik kayaçların tanıtılması ve öğrenmelerinin sağlanmasıdır.
Dersin Tanımı Bu ders magma, magma oluşturan tektonik ortamlar, magmanın kristallenmesi ve yerleşmesi, magma kayalarının sınıflandırılması, başlıca magmatik kaya gruplarının petrografik özelliklerinin tanıtılması üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Derste aynı zamanda volkanolojiye genel bir giriş sağlanmaktadır, volkan ve püskürme/patlama tipleri, piroklastik kayaların gelişim mekanizmaları, türleri ve sınıflandırılması derste anlatılan konulardan bazılarıdır.

Metamorfizma kavramı, koşulları, metamorfizmanın geliştiği tektonik ortamlar, metamorfizma türleri ve özellikleri, parajenez, fasiyes, petrojenetik grid, metamorfik zon kavramları, metamorfik kaya dokuları ve metamorfik kayaç türlerinin tanıtılması da dersin içeriğinde bulunmaktadır.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar Minimum DD notu ile Optik Mineraloji JEO242 dersini almış olmak
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024