Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Maden Fakültesi / JEF 232E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Mineraloji ve Petrografi
İngilizce Mineralogy and Petrography
Dersin Kodu
JEF 232E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- 2 - 2
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Mehmet Keskin
Dersin Amaçları Bu dersin amacı, Jeofizik Bölümü öğrencilerine yer kabuğunda en fazla görülen belli başlı mineraller ve kayaların sınıflanması, oluşumları, bileşimleri, kökenleri, ortaya çıkışları ve ekonomik önemleri konusunda bilgiler vermektir.
Dersin Tanımı Yerbilimcilerin ve özellikle Jeofizik Mühendislerinin mineraloji ve magmatik-metamorfik kayaların petrografisi konusundaki temel bilgilere sahip olmaları çok büyük öneme sahiptir çünkü ancak bu onlara mineral ve kayaların sınıflama sistematiği konusuna bilmeleri gereken hayati bilgileri, temel terminolojiyi ve bu materyallerin jeolojik evrim ve tektonik konum içindeki yerleri gibi önemli konularda bilgiler sağlayabilir.
Dersin Çıktıları Dönemin sonunda, öğrenciler ekonomik veya bilimsel açıdan önemli en yaygın görülen bir grup mineral ve magmatik/metamorfik kayayı el örneklerinde tanıyacak bilgi birikimine ulaşacaktır. Bu temel bilgi, onların lisans ve lisansüstü düzeyde alacakları diğer dersleri anlayabilmeleri konusunda kritik öneme sahiptir. Öğrenciler ayrıca arazi çalışmaları sırasında görecekleri kaya ve mineralleri tanıyabilecekler, sınıflandırabilecekler ve adlandırabileceklerdir.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar Derslerin Power Point slaytları, kitaplar, karakteristik mineral/kaya örnekleri üzerinde çalışabilecekleri bir Mineraloji-Petrografi laboratuvarı.
Diğer Öğretim Metodları
Zengin grafik materyal içeren slaytlar ile etkileşimli öğretim, seçilmiş kitaplar, Mineraller/kayalar üzerinde laboratuvar çalışmaları.
Ders Kitabı Klein, C. & Dutrow, B., 2007. Manual of Mineral Science, 22nd or 23rd Edition, 641 pages.
Winter, J.D. (2014). Principles of Igneous and Metamorphic Petrology, Second Edition, Pearson Education Limited, 737 P. ISBN 10: 1-292-02153-5.
Le Maitre, R.W. (2002). Igneous Rocks: A Classification and Glossary Terms, 2nd Edition, Cambridge Univ. Press, 236 p.
Diğer Referanslar John W. Anthony, Richard A. Bideaux, Kenneth W. Bladh, and Monte C. Nichols, Eds., 2003. Handbook of Mineralogy, Mineralogical Society of America, Chantilly, VA 20151-1110, USA. http://www.handbookofmineralogy.org/ , 4129 pages.

Putnis, A., 2003. Introduction to Mineral Sciences, Cambridge University Press, 457 pages.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024