MIM 340E - Doyurma Tasarımı
Dersin Amaçları
Teknoloji ve işletmesi ile çeşitli bina türleri içinde çeşitli kapasitelerde yer alan doyurma işletmelerinin, planlama programlama ve tasarımı konusunda genel bilgi ve becerinin sağlanmasıdır.
Dersin Tanımı
Doyurma olgusu: Tanım ve sınıflandırma. Ticari amaçlı kuruluşlar, kurumsal doyurma, doyurma endüstrisinde gelişmeler, kapasite ölçütleri, personel organizasyonu, mekan organizasyonu. Mutfaklar: sınıflandırma, mutfak bölümleri. Servis biçimleri, self servis, garson servisi, tezgah serisi, merkezi üretim ve paketlenmiş yiyecek. Yeme-içme bölümü, oturma düzenleri, alan gereksinmeleri.
|
|
Koordinatörleri
Ayşe Işıl Hacıhasanoğlu
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|