Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Mimarlık Fakültesi / MIM 340E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Doyurma Tasarımı
İngilizce Catering Design
Dersin Kodu
MIM 340E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Ayşe Işıl Hacıhasanoğlu
Dersin Amaçları Teknoloji ve işletmesi ile çeşitli bina türleri içinde çeşitli kapasitelerde yer alan doyurma işletmelerinin, planlama programlama ve tasarımı konusunda genel bilgi ve becerinin sağlanmasıdır.
Dersin Tanımı Doyurma olgusu: Tanım ve sınıflandırma. Ticari amaçlı kuruluşlar, kurumsal doyurma, doyurma endüstrisinde gelişmeler, kapasite ölçütleri, personel organizasyonu, mekan organizasyonu. Mutfaklar: sınıflandırma, mutfak bölümleri. Servis biçimleri, self servis, garson servisi, tezgah serisi, merkezi üretim ve paketlenmiş yiyecek. Yeme-içme bölümü, oturma düzenleri, alan gereksinmeleri.
Dersin Çıktıları Doyurma tasarımı konusunda tasarım becerisi, araştırma becerisi, eleştirel düşünme becerisi
Önkoşullar -
Gereken Olanaklar -
Diğer -
Ders Kitabı -
Diğer Referanslar Colgan, S., Restaurant Design, London, Whitney Library of Design, 1987.
Cutcliff, G., Starnk, D, Analysis Catering Operations, London, E., Arnold Ltd., 1971.
Fenglar, M., Restaurant Architecture and Design, London, Leonard Hill Books, 1971.
Hacıhasanoğlu, I., Doyurma Tasarımı, İstanbul: Teknografik Matbaacılık, 1991.
Lawson, F., Principles of Ctaering Design, Hampshire: Architectural Press, 1973.
Lawson, F., Catering Design, Patricia Dutt and David Adler (Eds.), New Metric Handbook Planning and Design Data, London: Butterworth, 1979.
Lawson, F., Restaurant, Planning and Design, Hampshire: Architectural Press, 1985.
Rutes W.A., Penner, R.H., Hotel Planning and Design, London: The Architectural Press, 1985.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024