Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Türk Musikisi Devlet Konservatuarı / MTR 106 - Ritim Uygulama II
 

MTR 106 - Ritim Uygulama II

Dersin Amaçları

Türk Halk Müziği’nin önemli öğelerinden biri olan ritim kavramı öncelikli olarak verilmesi gereken temel nitelikli bir kavramdır. Müziği ritmik yapıdan ayrı düşünmek mümkün değildir. Ritim Uygulama dersi ile bu önemli müzik unsurunun geleneksel ve yöresel özellikler göz önünde bulundurularak öğretilmesi amaçlanmaktadır. Türk Halk Müziği eserlerinin icrası aşamasında ritmin temel ve önemli bir unsur olduğunun vurgulanması sureti ile ritim konusunun her yönü ile ( deşifre edebilme , okuduğunu çalabilme- eşlik) ele alınarak sunulması hedeflenmektedir.

Dersin Tanımı

-Genel müzik ve ritim terimlerinin anlatımı , nota değerlerinin ve birim zaman kavramının verilmesi , mertebe ve usul kavramlarının anlatımı ve usullerin tasnif edilerek (ana, birleşik, karma) başlıklar halinde verilmesi,
- Asma davul , koltuk davulu ya da bendir gibi enstrümanların çalınış şekillerinin öğretilmesi , - 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 , 9, 10 ,11,12,13,14 ve 15 zamanlı usullere ait ritim örneklerinin deşifre edilmesi ve bu usullere ait halk müziği örneklerinin yöresel nitelikteki ritim kalıpları kullanılmak sureti ile, asma davul koltuk davulu ya da bendir ile çalınması.

Koordinatörleri
Eyüp Uzunkaya
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024