Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Türk Musikisi Devlet Konservatuarı / MTR 106 / Dersin Haftalık Planı
 

Dersin Haftalık Planı

Hafta Konu
1 Ritm kavramı, genel müzik terimleri , nota ve sus değerleri , zaman ve birim zaman kavramları, mertebe ve usullerin anlatımı (ana ,birleşik ,karma usullerin açıklanması) , nota değerleri ile ölçü doldurma , ritim notasyonu unsurlarının (düm ,tek ve yek ) anlatımı , uygulama yapılacak enstrümanların (asma davul ,bendir ya da koltuk davulu) tanıtılması sureti ile çalınış şeklinin gösterilmesi.
Ana usullere giriş , 2 ve 3 zamanlı usullerin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 2 ve 3 zamanlı usullerle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 2 ve 3 zamanlı usullere ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması
4 zamanlı usulün anlatımı ve vuruş şeklinin ifadesi, 4 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 4 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
2, 3 ve 4 zamanlı usullerin üçerli şekillerinin ifadesi , üçerli şekillerle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 2, 3 ve 4 zamanlı usullerin üçerli şekillerine ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
Birleşik usullere giriş , 5 zamanlı usulün anlatımı ve vuruş şeklinin ifadesi, 5 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 5 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
6 zamanlı usulün farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 6 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 6 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
7 zamanlı usulün farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 7 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 7 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
8 zamanlı usulün farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 8 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 8 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
9 zamanlı usulün farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 9 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 9 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
9 zamanlı usulle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 9 zamanlı usule ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
10 ve 11 zamanlı usullerin farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 10 ve 11 zamanlı usullerle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 10 ve 11 zamanlı usullere ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
12 ve 13 zamanlı usullerin farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 12 ve 13 zamanlı usullerle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 12 ve 13 zamanlı usullere ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
14 ve 15 zamanlı usullerin farklı çeşitlerinin anlatımı ve vuruş şekillerinin ifadesi, 14 ve 15 zamanlı usullerle ilgili deşifre uygulamalarının yapılması , 14 ve 15 zamanlı usullere ait örnek halk müziği eserlerinin uygulama yapılacak ritim enstrümanları ile çalınması.
Genel değerlendirme ve uygulamalı çalışmalar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024