KIM 414 - Gıda Kimyası
Dersin Amaçları
1.Gıda bileşenlerinin önemli özelliklerini ve kimyasal yapılarının öğretmek
2.Gıda işlenmesi sırasında oluşan reaksiyonları anlamak
3.Gıda kalitesi üzerine her bir bileşenin etkisi için eleştirel olarak düşünmek
Dersin Tanımı
Gıda kimyasına giriş, proteinlerin oluşumu, isimlendirilmesi, sınıflandırılması (fosfoproteinler ve lipoproteinler) proteinlerin özel reaksiyonları ve bozunması, mono ve disakkaritlerin özel reaksiyonları, polisakkaritler (nişasta ve pektin), C vitamini ve sakkaritlerin bozunması, yağlar, yağların elde edilmeleri, arıtılmaları ve katılaştırılmaları, diğer lipid bileşenleri (lipovitaminler, A, D ve E vitaminleri), yağların bozunmaları, enzimler, gıdada anorganik bileşikler, gıdanın fiziksel işlemlerle korunması, gıdanın kimyasal işlemler ve katkılarla korunması
|
|
Koordinatörleri
Oya Atıcı
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|