Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen-Edebiyat Fakültesi / KIM 414 / Dersin Haftalık Planı
 

Dersin Haftalık Planı

Hafta Konu
1 Gıda kimyasına giriş
2 Proteinlerin Oluşumu, Adlandırılması, Sınıflandırılması (Fosfoproteinler ve Lipoproteinler ? kazeinat, lesitin, kefalin),
3 Proteinlerin Bozunması. Mono ve Disakkaritlerin Tanıtımı
4 Sakkaritlerin Özel Reaksiyonları (melaninleşme, HMF, doğal emülsiye edici, detoksifikasyon, diabetik şeker, glikozid bileşiklerinin oluşumları)
5 Polisakkaritler (Nişasta, Dekstrin, Glikojen ve Pektin)
6 C Vitamini, Sakkaritlerin Bozunması
7 1. Arasınav ve .... 1.Arasınav sorularının cevaplarının tartışılması
8 Yağlar, Elde Edilmeleri, Arıtılmaları ve Katılaştırılmaları
9 Diğer Lipid Bileşenleri (Lipovitaminler, A, D ve E vitaminleri)
10 Yağların Bozunmaları, Enzimler, Gıdada Anorganik Bileşikler
11 ÖDEVLERİN TESLİMİ ; Gıdanın Fiziksel İşlemlerle Korunması (Soğutma ve Dondurma, Sterilizasyon ve Pastörizasyon, Kurutma, Işınlama, Yüksek Frekanslı Isıtma, Gaz Basıncında Depolama) ve proje aktarımı (1.Grup)
12 Gıdanın Fiziksel ve Kimyasal İşlemlerle Korunması (İşlemlerle Koruma: Tuzlama ve Turşu, Tütsüleme, Asitlendirme, Şekerleme) ve proje aktarımı (2.Grup)
13 Gıdanın Kimyasal İşlemlerle Korunması (Kimyasal Katkılarla Koruma: Antimikrobikler, Antioksidantlar) ve proje aktarımı (3.Grup)
14 2. Arasınav ve ..... 2.Arasınav sorularının cevaplarının tartışılması
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020