Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 318 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Blşnlerinin Fnksyl Özell.
İngilizce Functional Properties of Food Components
Dersin Kodu
GID 318 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- - - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü
Dersin Amaçları Su, karbonhidrat, protein ve lipidlerin gıdanın raf-ömrü ve kalitesi üzerine fonksiyonel etkileri, gıdanın proseslenmesi ve katkı maddesi kullanılarak mühendislik ile üretilmesi sırasında çeşitli gıda maddelerinin özellikle görünüş, lezzet, doku ve viskozite gibi duyusal özellikleri vurgulanarak açıklamaktadır
Dersin Tanımı Su, karbonhidrat, protein ve lipidlerin fonksiyonel özellikleri ile ürünün raf ömrü ve kalitesi üzerine etkileri incelenecektir. Gıda işlemesi sırasında kullanılan katkı maddelerinin özellikle görünüş, tat, doku, viskozite gibi duyusal özellikler üzerine olan etkileri hakkında bilgi verilecektir.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024