Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 318
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Blşnlerinin Fnksyl Özell.
İngilizce
Functional Properties of Food Components
Dersin Kodu
GID 318
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
-
-
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Dersin Amaçları
Su, karbonhidrat, protein ve lipidlerin gıdanın raf-ömrü ve kalitesi üzerine fonksiyonel etkileri, gıdanın proseslenmesi ve katkı maddesi kullanılarak mühendislik ile üretilmesi sırasında çeşitli gıda maddelerinin özellikle görünüş, lezzet, doku ve viskozite gibi duyusal özellikleri vurgulanarak açıklamaktadır
Dersin Tanımı
Su, karbonhidrat, protein ve lipidlerin fonksiyonel özellikleri ile ürünün raf ömrü ve kalitesi üzerine etkileri incelenecektir. Gıda işlemesi sırasında kullanılan katkı maddelerinin özellikle görünüş, tat, doku, viskozite gibi duyusal özellikler üzerine olan etkileri hakkında bilgi verilecektir.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024